Helsingør er byen for alle

Byen mod Øresund bliver nævnt i historiebøgerne som en købstad allerede omkring år 1231, hvor den startede som en lille fiskerby, men grundet sin korte distance til Sverige og placeringen tæt på det, der dengang hed Øresundstolden, var der sjældent ro i gaderne. Byen oplevede stor velstand, fordi tolden, der skulle betales for at sejle gennem Øresund til kongen, fik de mange sejlende til at gøre holdt eller endda slå sig ned i Helsingør. Tolden betalte Kronborg, og de mange tilflyttere havde også deres betydning for byen. Ikke nok med at det sejlende folk var gode for forretningen i byen, så siges det, at byen også havde evne for at tage godt imod, og på den måde har byens arkitektur været præget af de mange gæster og tilflyttere.

Vedligehold af den flotte by

Spændende arkitektur fortæller byens historie visuelt og flot, og skal vedligeholdes, således at det både kan bruges for fremtiden rent praktisk og samtidigt gøre byen til en instans, der formår at fortælle sin egen historie stærkt og stiltiende.

Til det kan byen få brug for alle sine ressourcer men især de hænder, der er uddannet til håndtering af værktøj, og kan få bygningerne til at skinne, som var du tilbage i slutningen af middelalderen. Som tømrer i Helsingør kan det være en af de fineste opgaver, du bliver udsat for, samtidig med at den også er vigtig for byens kulturarv.

Det alsidige udtryk i byen samt den tætte forbindelse til Sverige gør Helsingør til en interessant by, uanset om du er en håndværker med historiske opgaver for hånden eller ej. Helsingør er dog ikke den eneste by i landet med mange historiske bygninger. Blandt andre kan Ribe, Danmarks ældste by, Nyborg, den tidligere hovedstad og smilets by, Århus, også nævnes. Så mon ikke der er et sted og en arkitektur for enhver smag rundt omkring i landet?